Jakt och skyddsglasögon

Jägare och andra skyttar bör bära skydds- eller jakt-glasögon. Oavsett om man i vanliga fall bär glasögon så finns det varianter som man har ovanpå sina dagliga glasögon. Man kan också köpa skyddsglasögon som är anpassade efter ens syn och således gör att man ser lika bra med dem som med sina vanliga glasögon.

goggles-908877_960_720Anledningen till att man bör köpa ett par skyddsglasögon även om man redan har glasögon är för att de man har till vardags inte ska skadas eller gå sönder. Att ha ett par skyddsglasögon som man endast använder vid jakt och skytte ger trygghet. Det är inte alltid man vet när en gren från något träd kommer i ögonhöjd och riskerar skada ens ögon. Den som ägnar sig åt lerduveskytte riskerar att få fragment i ögonen. Även om man inte tror att det är någon större risk för ögonskador vid just den typ av skytte som man utövar så ger ett par skyddsglasögon, förutom trygghet, en bättre jakt- och skytteupplevelse.

Titta runt på Internet efter en bra skyttebutik som säljer skyddsglasögon till rimliga priser. Det behöver inte bli så dyrt även om man väljer ett par där glasen går att byta ut. Några tips på vad man bör tänka på när man väljer sina skyddsglasögon handlar om material, färg på ytterglaset och vilken typ av båge som sitter bäst.

Givetvis bör även den som är synskadad och utövar elektronskytte tänka på att bära skyddsglasögon. Vid elektronskytte förlitar man sig visserligen på hörseln och lär sig så småningom hur det ska låta när man ska skjuta för att få träffa tavlans mittpunkt, men det är ändå viktigt att skydda sina ögon.

Det material man bör köpa är polykarbonat eftersom det är väldigt svårt att krossa. Repor på glaset är det dock värre med, så se till att lägga en slant på bra kvalitet.